2ο Σαββατοκύριακο Tennis 10’s 2019 στο Ρέθυμνο 11-12 Μαΐου

Μαϊος 16, 2019 971

Το Σαββατοκύριακο 11-12 Μαΐου οι μικροί-ες τενίστες-στριες έδωσαν ραντεβού στο Ρέθυμνο, στα πλαίσια του αγωνιστικού σχεδιασμού της Ζ’ ΕΝΩΣΗΣ για ηλικίες κάτω των 10 ετών. Οι Παγκρήτιοι αγώνες πράσινου, πορτοκαλί και κόκκινου επιπέδου φιλοξενήθηκαν με μεγάλη επιτυχία από τον Όμιλο Αντισφαίρισης Ρεθύμνου και είχαν συνολικά 95 συμμετοχές από όλους τους Νομούς της Κρήτης.  

Όλοι οι αγώνες είχαν ομαδικό χαρακτήρα για να προάγουν το ομαδικό πνεύμα πολλαπλασιάζοντας τη χαρά της νίκης αλλά και μοιράζοντας την απογοήτευση μίας ενδεχόμενης ήττας. Όλα τα παιδιά ανεξαρτήτου επίδοσης βραβεύτηκαν με το ίδιο αναμνηστικό μετάλλιο για να τονιστεί η συμμετοχή και η προσπάθεια και όχι το αποτέλεσμα της νίκης ή της ήττας.

Το Σάββατο έγινε το πράσινο επίπεδο στο οποίο  συμμετείχαν 17 κορίτσια (7 ομάδες) και 17 αγόρια (8 ομάδες) που έπαιξαν σε 2 ξεχωριστές κατηγορίες με τη μορφή Federation Cup για τα κορίτσια και Davis Cup για τα αγόρια. Κάθε ομάδα εκπροσωπούσε μία χώρα της επιλογής της και έπαιξε 2 συναντήσεις με άλλες ομάδες με την κάθε συνάντηση να αποτελείται από 2 μονά και ένα διπλό αγώνα. Το ίδιο σύστημα ακολουθήθηκε και στο πορτοκαλί επίπεδο το οποίο έγινε την Κυριακή με συμμετοχή 20 κοριτσιών (9 ομάδες) και 15 αγοριών (7 ομάδες). Η όλη διοργάνωση ολοκληρώθηκε την Κυριακή το απόγευμα με τη μικρότερη ηλικιακά κατηγορία του κόκκινου επιπέδου με 26 συμμετοχές (12 αγοριών και 14 κοριτσιών) που αγωνίσθηκαν σε μία μεικτή κατηγορία σε ομίλους για να λάβουν μέρος σε πολλούς αγώνες με διαφορετικούς αντιπάλους στις πρώτες τους απόπειρες να παίξουν το παιχνίδι του τένις.

Σε όλες τις κατηγορίες τα γήπεδα, οι μπάλες και οι ρακέτες ήταν προσαρμοσμένες σε κάθε ηλικία και επίπεδο δεξιότητας δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να παίξουν μία μορφή του τένις προσαρμοσμένη στην ανάπτυξή τους.

Πολλά συγχαρητήρια ανήκουν στον διοργανωτή όμιλο, τον επιδιαιτητή και τους βοηθούς του για την άψογη εκτέλεση μίας πολύ απαιτητικής διοργάνωσης, επίσης στους συνοδούς προπονητές, στους γονείς και βέβαια στα παιδιά που συμμετείχαν για την διάθεσή τους και το όμορφο θέαμα που πρόσφεραν. Το επόμενο ραντεβού του Κρητικού τένις για τις μικρές ηλικίες δίνεται το Σάββατο 1 Ιουνίου στο Ηράκλειο για τη 10η Γιορτή Tennis 10’s με την επωνυμία «10 με Τόνο».

Ακολουθούν τα αποτελέσματα ανά κατηγορία και φωτογραφίες από τους αγώνες.