Ολοκλήρωση 3ου Παγκρήτιου Πρωταθλήματος tennis 10s 2018

Οκτωβρίου 16, 2018 944

Το Σαββατοκύριακο 13 – 14 Οκτωβρίου 2018 διεξήχθη το 3ο Παγκρήτιο Πρωτάθλημα για παιδιά ηλικίας κάτω των 10 ετών και περιελάβανε τις κατηγορίες πράσινου, πορτοκαλί και κόκκινου γηπέδου.

Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου διεξήχθη στα γήπεδα του ΦΙΛΙΑ ΤΚ το πράσινο γήπεδο με την συμμετοχή 33 αθλητών και αθλητριών ηλικίας 8 έως 10 ετών (19 αγόρια, 14 κορίτσια) από όλη την Κρήτη. Στην κατηγορία των αγοριών οι αθλητές χωρίστηκαν σε 2 γκρούπ των 4άρων ομάδων ενώ στην κατηγορία των κοριτσιών σε 2 γκρούπ που το 1 είχε 4 και το άλλο 3 ομάδες. Όλες οι ομάδες που ήταν στο ίδιο γκρούπ και στις 2 κατηγορίες έπαιξαν μεταξύ τους στην πρώτη φάση ενώ στην δεύτερη φάση οι 2 πρώτες ομάδες σε κάθε γκρούπ αγωνίστηκαν για την νικήτρια ομάδα ανά κατηγορία.

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου στα γήπεδα του ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΑΑ έγιναν οι αγώνες για το πορτοκαλί γήπεδο με την συμμετοχή 23 αθλητών και αθλητριών ηλικίας από 7 έως 9 ετών από όλη την Κρήτη (14 αγόρια, 9 κορίτσια). Στην κατηγορία των αγοριών έγινε ένα Κυρίως Ταμπλό και ένα ταμπλό Δεύτερης Ευκαιρίας για τους χαμένους του πρώτου αγώνα μέχρι τον τελικό νικητή και στα δυο ταμπλό. Το ίδιο έγινε και στην κατηγορία των κοριτσιών.

Επίσης την Κυριακή 14 Οκτωβρίου στον ΟΑ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΎ στα γήπεδα του Λύττος Beach στη Χερσόνησο έγιναν οι αγώνες του κόκκινου γηπέδου ηλικίας από 5 έως 8 ετών με την συμμετοχή 14 παιδιών από όλη την Κρήτη. Όλα τα παιδιά χωρίστηκαν αρχικά σε 4 ομάδες των 3 ή 4 παιδιών και αγωνίστηκαν σε χρονομετρημένους αγώνες μονού. Στη συνέχεια αφού ολοκλήρωσαν τον 1ο κύκλο χωρίστηκαν σε 6 ομάδες και συνέχισαν τις αναμετρήσεις τους στο ίδιο μοτίβο. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ομαδικά παιχνίδια και τις απονομές.

Οι μικροί τενίστες και τενίστριες από όλη την Κρήτη οι οποίοι-ες αγωνίστηκαν στο παραπάνω Πρωτάθλημα έπαιξαν και διασκέδασαν σύμφωνα με τα πρότυπα του προγράμματος «Tennis 10’s» της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τένις (ITF). Σημασία είχε η διασκέδαση και η προσωπική βελτίωση και όχι το αποτέλεσμα.

Ακολουθούν τα αποτελέσματα ανά κατηγορία και φωτογραφίες από τους αγώνες