1ο Σαββατοκύριακο αγώνων Tennis 10’s 2019 στα Χανιά 13-14 Απριλίου

Απριλίου 16, 2019 882

Η καρδιά του κρητικού τένις στις μικρές ηλικίες χτυπούσε στα Χανιά το Σαββατοκύριακο 13-14 Απριλίου. Στα πλαίσια του αγωνιστικού σχεδιασμού της Ζ’ ΕΝΩΣΗΣ για ηλικίες κάτω των 10 ετών έγιναν Παγκρήτιοι αγώνες πράσινου, πορτοκαλί και κόκκινου επιπέδου με συμμετοχές από όλους τους Νομούς της Κρήτης που πλησίασαν συνολικά τις 100 σε όλες τις κατηγορίες.  

Οι αγώνες φιλοξενήθηκαν με μεγάλη επιτυχία από τον Όμιλο Αντισφαίρισης Χανίων, τον Όμιλο Αντισφαίρισης Σούδας και την Ακαδημία Αντισφαίρισης Χανίων τους οποίους η Ζ’ ΈΝΩΣΗ συγχαίρει για την προθυμία τους και την άρτια διεξαγωγή των αγώνων.

Το Σάββατο το πρωί ξεκίνησαν οι κατηγορίες πράσινου επιπέδου με τα κορίτσια στον Όμιλο Αντισφαίρισης Χανίων και τα αγόρια στην Ακαδημία Αντισφαίρισης Χανίων. Τα 17 κορίτσια και 15 αγόρια που συμμετείχαν έπαιξαν σε 2 ξεχωριστές κατηγορίες με ένα κυρίως ταμπλό και ένα ταμπλό consolation έτσι ώστε κάθε παιδί να ολοκληρώσει τους αγώνες με 2 τουλάχιστον ματς. Οι αγώνες ολοκληρώθηκαν το ίδιο απόγευμα με τους τελικούς ενώ όλα τα παιδιά βραβεύτηκαν εξίσου για την συμμετοχή τους.

Την Κυριακή το πρωί την σκυτάλη πήρε ο Όμιλος Αντισφαίρισης Σούδας ο οποίος διοργάνωσε το πορτοκαλί επίπεδο με 18 συμμετοχές στα κορίτσια και 15 στα αγόρια, όπου κι εδώ έπαιξαν σε 2 ξεχωριστές κατηγορίες με διάρκεια 3-4 ωρών η κάθε μία όπως ορίζουν τα διεθνή στάνταρ. Έγιναν όμιλοι 3-4 παιδιών τα οποία έπαιξαν όλοι με όλους για να αποκτήσουν παικτικές εμπειρίες και να γνωρίσουν νέους φίλους.

Παράλληλα την Κυριακή το πρωί στον Όμιλο Αντισφαίρισης Χανίων διοργανώθηκε η μικρότερη ηλικιακά κατηγορία του κόκκινου επιπέδου με συμμετοχές 17 αγοριών και 16 κοριτσιών που αγωνίσθηκαν σε μία κατηγορία σε ομίλους των 4-5 παιδιών για να λάβουν μέρος σε πολλούς αγώνες με διαφορετικούς αντιπάλους στις πρώτες τους απόπειρες να παίξουν το παιχνίδι του τένις.

Σε όλες τις κατηγορίες τα γήπεδα, οι μπάλες και οι ρακέτες ήταν προσαρμοσμένες σε κάθε ηλικία και επίπεδο δεξιότητας δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να παίξουν μία μορφή του τένις προσαρμοσμένη στην ανάπτυξή τους. Όλα τα παιδιά ανεξαρτήτου επίδοσης βραβεύτηκαν με το ίδιο αναμνηστικό μετάλλιο για να τονιστεί η συμμετοχή και η προσπάθεια και όχι το αποτέλεσμα της νίκης ή της ήττας. Επίσης, στις μικρότερες κατηγορίες έγιναν και παιχνίδια στο κλείσιμο των αγώνων για να διασκεδάσουν όλα μαζί τα παιδιά.

Κατά γενική ομολογία τόσο λόγω της μεγάλης συμμετοχής (συνολικά 98 παιδιά) όσο και της ποιότητας των αγώνων αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές ομίλους, τους επιδιαιτητές και τους βοηθούς τους, στους συνοδούς προπονητές, στους γονείς και βέβαια στα παιδιά που συμμετείχαν. Το επόμενο ραντεβού του Κρητικού τένις για τις μικρές ηλικίες δίνεται το Σαββατοκύριακο 11-12 Μαΐου στο Ρέθυμνο.

Ακολουθούν τα αποτελέσματα των αγώνων και φωτογραφίες.