Σεμινάριο προπονητών "tennis 10s"

Ιουνίου 28, 2013 875

Η Ζ΄ Ένωση Κρήτης διοργάνωσε επιμορφωτικό σεμινάριο προπονητών με την ονομασία «tennis 10s», το οποίο διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία, το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Μαΐου 2010 στο ξενοδοχείο RITHYMNA BEACH το οποίο βρίσκετε στην περιοχή του Αδειανού Κάμπου Ρεθύμνου. Το πρόγραμμα «tennis 10s» ήταν το δεύτερο στάδιο της επιμόρφωσης των προπονητών και είχε ως θέμα την προπόνηση των επίλεκτων παικτών / παικτριών κάτω των 10 ετών, όπως προτείνεται από την I.T.F.

Αυτό το σεμινάριο αποτέλεσε φυσική συνέχεια του πρώτου σταδίου το οποίο έχει επίσης παρουσιαστεί στους προπονητές μας στις 13 και 14 Ιουνίου 2009 στο Ηράκλειο με την ονομασία «play and stay» και θέμα το σύστημα εισαγωγής και παραμονής στο τένις, όπως προτείνεται από την I.T.F.

 Η διοργάνωση του σεμιναρίου έγινε από την Ένωση η οποία θεωρεί αναγκαία την επιμόρφωση των προπονητών και για τον λόγο αυτό επιβαρύνθηκε το κόστος διεξαγωγής του σεμιναρίου σε ποσοστό 70%. Ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων προπονητών αντισφαίρισης από όλη την Κρήτη ήταν συνολικά 22 άτομα.

Ομιλητές του σεμιναρίου ήταν τα μέλη της Τεχνικής Διεύθυνσης της ΕΦΟΑ κύριοι Μάνος Μουλιανιτάκης και Γιώργος Παπαχατζής, οι οποίοι είναι ειδικά εκπαιδευμένοι, για τον σκοπό αυτό, από την I.T.F.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου ξεκίνησε το Σάββατο 22 Μαΐου στις 10:00 με το καλωσόρισμα των προπονητών και των Ομιλητών από τον Έφορο αγωνιστικού της Ένωσης μας κ Μανώλη Δουλγεράκη και το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης μας κ. Παντελή Σταυρουλάκη.

Μετά το τέλος του προγράμματος του Σαββάτου έγινε συζήτηση και ανταλλάχτηκαν απόψεις για την καλύτερη οργάνωση των αγώνων της Ένωσης μας στην κατηγορίας κάτω των 10 ετών, που ήταν και το θέμα του σεμιναρίου, ανάμεσα στα μέλη της Τεχνικής Διεύθυνσης, τους προπονητές και τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης μας.

Το κλείσιμο του σεμιναρίου έγινε την Κυριακή στις 17:00 με τις απονομές, των βεβαιώσεων παρακολούθησης του σεμιναρίου στους προπονητές, από τον Έφορο Αγωνιστικού της Ένωσης μας κ. Μανώλη Δουγλεράκη. Οι προπονητές ευχαρίστησαν την Ένωση για την οικονομική κάλυψη του σεμιναρίου και την προσπάθεια που κάνει όλο το Δ.Σ. για την ανάπτυξη και την πρόοδο του τένις στην Κρήτη.