Ολοκλήρωση ημερίδας "play tennis"

Ιουλίου 01, 2013 979

H Ζ΄ Ένωση Φιλάθλων Σωματείων Αντισφαίρισης Κρήτης διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012, στις εγκαταστάσεις του ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ο.Α.Α. οδός Δουκός Μποφώρ 1, την τρίτη κατά σειρά ημερίδα σχετικά με την εξέλιξη της προπονητικής διαδικασίας ηλικίας έως 10 ετών με την ονομασία PLAY TENNIS.

Η παραπάνω ημερίδα αφορά την συνέχεια των προσπαθειών εκπαίδευσης προπονητών της Ζ΄ Ένωσης πράγμα το οποίο θεωρεί απαραίτητο για την πρόοδο του αθλήματος. Η επιχορήγηση της ημερίδας έγινε από την Ζ΄ Ένωση.

Ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων προπονητών αντισφαίρισης από όλη την Κρήτη που παρακολούθησαν την ημερίδα ανήλθε στα 36 άτομα.

Ομιλητές της ημερίδας ήταν οι κύριοι Γιώργος Παπαχατζής και Μάνος Μουλιανιτάκης οι οποίοι είναι Tutors εκπαιδευμένοι από την I.T.F.

Η ημερίδα ξεκίνησε με το καλωσόρισμα των προπονητών και των ομιλητών από τον Πρόεδρο της Ένωσης κ. Γιάννη Σπυριδάκη και συνεχίστηκε με την παρουσίαση της θεματολογία της ημερίδας που περιελάμβανε τη καμπάνια της Διεθνούς Ομοσπονδίας (ITF) για το Play and Stay, την προπόνηση με την παιχνιδοκεντρική μέθοδο (GAME BASED APPROACH), τις ικανότητες επικοινωνίας του προπονητή, τα εξελικτικά στάδια για το παιχνίδι στη βασική γραμμή, τον προπονητικό προγραμματισμό, την οργάνωση της προπόνησης σε τμήματα με πολλούς νέους παίκτες, το θέμα της «Διαφοροποίησης» μέσα σε μία προπονητική μονάδα, τα εξελικτικά στάδια για το Servis και την επιστροφή του, τα εξελικτικά στάδια για το παιχνίδι στο φιλέ, το θέμα των "κινητικών επιδεξιοτήτων", τα συστήματα αγώνων που μπορούν να εφαρμοστούν στα πλαίσια του Play Tennis, ενώ ολοκληρώθηκε με τις απονομές των βεβαιώσεων παρακολούθησης της ημερίδας στους προπονητές.

Ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Σπυριδάκης και τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης μας αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν το Δ.Σ. του ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ο.Α.Α. για την παραχώρηση της αίθουσας, των γηπέδων και του αθλητικού υλικού που χρησιμοποιήθηκαν κατά την διάρκεια διεξαγωγής της ημερίδας, τους ομιλητές της ημερίδας κ.κ. Μάνο Μουλιανιτάκη, Γιώργο Παπαχατζή και τον tutors της Ένωσης μας κ. Μανώλη Δολιανίτη για την άψογη οργάνωση και παρουσίασης των θεμάτων της ημερίδας καθώς επίσης και τους προπονητές που την παρακολούθησαν.