Σεμινάριο και camp προπονητών

Σεπτεμβρίου 30, 2013 1097

Μεγάλο ενδιαφέρον είχαν τα θέματα του σεμιναρίου των προπονητών το οποίο διεξήχθη την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013, στις εγκαταστάσεις του ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ο.Α.Α. οδός Δουκός Μποφώρ 1 και είχε σαν θέμα την ανάπτυξη των παικτών στις ηλικίες από 11 έως 14 ετών Η διοργάνωση του σεμιναρίου έγινε από την Ζ΄ Ένωση η οποία θεωρεί αναγκαία την επιμόρφωση των προπονητών και για τον λόγο αυτό επέλεξε ως εισηγητή του σεμιναρίου τον διεθνώς διακεκριμένο Πολωνό για τα θέματα αυτά Piotr Unierzyski.

Ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων προπονητών αντισφαίρισης από όλη την Κρήτη που παρακολούθησαν την ημερίδα ήταν συνολικά 28 άτομα.

Το σεμινάριο ξεκίνησε με το καλωσόρισμα των προπονητών και του Ομιλιτή από τον Πρόεδρο της Ένωσης κ. Γιάννη Σπυριδάκη και συνεχίστηκε με την παρουσίαση της θεματολογία του σεμιναρίου που περιελάμβανε την δομή της τέλειας προπόνησης, τη βιομηχανική, την τεχνική για τους νέους αθλητές και τα συνήθης προβλήματα, τις τακτικές και τεχνικές που πρέπει να αναπτυχθούν , τους σύγχρονους μεθόδους προπόνησης (πώς να σχεδιαστούν και να χρησιμοποιηθούν), πώς να δουλευτούν οι τεχνικές και οι τακτικές επιδεξιότητες των αθλητών. Όλα τα θέματα είχαν θεωρία μέσα στην αίθουσα και πρακτική εφαρμογή μέσα στο γήπεδο.

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013 ξεκίνησε και το camp των αθλητών στο οποίο λαμβάνουν μέρος συνολικά 24 αθλητές και αθλήτριες αγωνιστικού επιπέδου και αποτελεί συνέχεια του σεμιναρίου δηλαδή στο camp οι προπονητές έχουν την ευκαιρία να κάνουν πρακτική εφαρμογή στους αθλητές των όσων διδάχτηκαν στο σεμινάριο υπό την επίβλεψη του κ. Piotr Unierzyski. Το camp θα συνεχιστεί έως και την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013 στις εγκαταστάσεις του ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ο.Α.Α. από τις 17:00 έως τις 21:00.