Ημερίδα "tennis" 10s 2017

Σεπτεμβρίου 12, 2017 1500

Η Ζ΄ Έ.Φ.Σ.Α.Κ. σε συνεργασία με την ΕΦΟΑ διοργάνωσε ημερίδα "Tennis 10's" με τίτλο «Το τένις από την πλευρά των παιδιών» με εισηγητή τον Ομοσπονδιακό Προπονητή κ.Νίκο Τζωρμπατζάκη την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017 στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ο.Α.Α. το οποίο και ευχαριστεί ιδιαίτερα. Συνολικά την παρακολούθησαν 40 προπονητές από όλη την Κρήτη. Το ενδιαφέρον τους κρατήθηκε αμείωτο σε όλη τη διάρκεια της ημέρας καθώς καλύφθηκε ένα μεγάλο εύρος θεμάτων που αφορούσε τα στάδια κόκκινο, πορτοκαλί & πράσινο στις μικρές ηλικίες 6-10 ετών.

Η θεματολογία αφορούσε:

1. Θεμελίωση ενός προγράμματος τένις μικρών ηλικιών για ομίλους.

2. Πως μαθαίνουν τα παιδιά!

3. Ψυχολογία Απόδοσης.

4. Σύστημα εκμάθησης στα 3 στάδια (τεχνική / τακτική / ψυχολογία).

5. Αγωνιστικές καταστάσεις παιχνιδιoύ στα 3 στάδια (τεχνική / τακτική / ψυχολογία).

Αναπτύχθηκαν ζητήματα όπως: προπόνηση καταστάσεων παιχνιδιού (baseline, net, service), πρόοδος μεταξύ σταδίων, τα 2 άκρα της απόδοσης, διαφορές αγοριών–κοριτσιών, χρήση αποστολών/κινήτρων/επιβραβεύσεων, διαφορετικά είδη συναγωνισμού & νίκης, ξεκλείδωμα επιλογών παιχνιδιού. Ακόμη απαντήθηκαν σημαντικά ερωτήματα όπως: «Τι κάνουμε στο 1ο μάθημα στο κόκκινο γήπεδο;», «Τι δεξιότητες προπονούμε σε κάθε στάδιο;», «Ακραίες λαβές: πώς να τις αντιμετωπίσουμε;» κ.α. Το μεγαλύτερο μέρος ήταν πρακτικό μέσα στα γήπεδα με 30 προτεινόμενες ασκήσεις και 16 πρακτικά tips.

Στο κλείσιμο έγινε συζήτηση και προτάσεις για τα πρωταθλήματα «Tennis 10’s» του 2017 και τον αγωνιστικό σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς. Κατά γενική ομολογία η ημερίδα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία τόσο από τη συμμετοχή, όσο και από την ποιότητα και τη χρησιμότητα των εισηγήσεων. Το ραντεβού όλων ανανεώθηκε για την επόμενη χρονιά με τη συνέχεια του προγράμματος επιμόρφωσης προπονητών.