Ολοκλήρωση προγράμματος "Tένις στα σχολεία" για το σχολικό έτος 2018-2019

Ιουλίου 11, 2019 1093

Τη φετινή σχολική χρονιά υλοποιήθηκε για τρίτη φορά στην Κρήτη το πρόγραμμα «Τένις στα Σχολεία» της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (ΕΦΟΑ) με την αμέριστη στήριξη της Ζ’ Ένωσης Σωματείων Αντισφαίρισης Κρήτης (Ζ’ ΕΦΣΑΚ). Συνολικά 25.040 μαθητές-τριες Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων από 130 σχολεία και των 4 νομών είχαν μία πρώτη επαφή με το άθλημα αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις. Η επιτυχία του προγράμματος ήταν τόσο ποιοτική όσο και ποσοτική καθώς οι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής που επιμορφώθηκαν για να εισάγουν το τένις στα σχολεία το αξιολόγησαν ως πολύ επιτυχημένο τόσο στην οργάνωση όσο και στην ανταπόκριση και τον ενθουσιασμό των μαθητών-τριών που το βίωσαν.

Κατά την 1η φάση του προγράμματος επιμορφώθηκαν 50 Καθηγητές Φυσικής Αγωγής σε 2 σεμινάρια. Κατά τη 2η φάση 13 «Βαλίτσες του Τένις» με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό (ρακέτες, μπαλάκια, φιλέ κ.α.) μαζί με ένα «Εγχειρίδιο του Τένις» που περιείχε αναλυτικά μαθήματα για όλες τις τάξεις κυκλοφορούσαν στα σχολεία στα οποία γινόταν μία «Εβδομάδα του Τένις». Επίσης ορισμένα σχολεία είχαν την ευκαιρία να δεχτούν ημερήσια επίσκεψη από τον Ομοσπονδιακό προπονητή και να μυήσει τα παιδιά στο άθλημα.

Η Ζ’ Ένωση θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Ομοσπονδιακό Προπονητή κ. Νίκο Τζωρμπατζάκη που είχε την ευθύνη σχεδιασμού, συντονισμού και υλοποίησης του προγράμματος, τον Γραμματέα της κ. Σταύρο Νικηφοράκη που βοήθησε σημαντικά. Επίσης τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικής Αγωγής Κρήτης κα. Λήδα Ζαμπετάκη καθώς και όλους τους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να έχει την ανάλογη επιτυχία. Καθώς επίσης και τα αθλητικά σωματεία Ηράκλειο Ο.Α.Α., Ο.Α. Χανίων, Ο.Α. Ρεθύμνου, Α.Ο. Λατώ Αγίου Νικολάου, Α.Ο. Κυδωνίας, Ο.Α. Σούδας, Α.Α. Χανίων, Γ.Σ. Γουρνών και Ο.Α. Χερσονήσου που πρόσφεραν αθλητικό υλικό.

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που δυσχέραιναν το έργο κατά τη φετινή σχολική χρονιά κατά γενική ομολογία το πρόγραμμα στέφθηκε με επιτυχία. Αγκαλιάστηκε από τους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής και τους μαθητές και υλοποιήθηκε με συνέπεια στα σχολεία εμπνέοντας αγάπη για το τένις. Στηρίχθηκε από όλους τους φορείς του τένις της Κρήτης αποτελώντας τον καλύτερο πρεσβευτή του αθλήματος στις μικρές ηλικίες. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη σχολική χρονιά.

Ακολουθεί η αναλυτική έκθεση του προγράμματος, φωτογραφίες και τα ονόματα των καθηγητών Φυσικής Αγωγής που πήραν μια από τις βαλίτσες στο σχολείο τους και δίδαξαν το τένις στα παιδιά.