Σπύρος Ζαννιάς: «Ας ξεκινήσουμε διάλογο για τα προβλήματα του Αθλήματος μας»

Απριλίου 01, 2020 1026

«Τώρα που είμαστε «κλεισμένοι» στα σπίτια μας και ίσως περισσεύει χρόνος από όλους μας, πιστεύω ότι είναι καλή συγκυρία να συζητήσουμε τα προβλήματα που μας απασχολούν και ταυτόχρονα να βρούμε λύσεις για τα αναβληθέντα-εκκρεμούντα Πρωταθλήματα και γενικότερα για την όλη δραστηριότητα μας.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων ορίστηκαν από 23/07 έως 08/08/2021, μετά από κοινή απόφαση των Δ.Ο.Ε, Οργανωτικής Επιτροπής «Τόκιο 2020», Διεθνών Ολυμπιακών Ομοσπονδιών, Διεθνών Ενώσεων Αθλητών και της Ιαπωνικής Κυβέρνησης, σε συνεργασία με τους Χορηγούς. Θα ακολουθήσει η διεξαγωγή των Παραολυμπιακών Αγώνων από 24/08 έως 05/09/2021.

Μετά την ανωτέρω απόφαση, η Διεθνής Ομοσπονδία Αντισφαίρισης σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και τις επαγγελματικές ενώσεις ATP και WTA ξεκίνησε για να βρει λύσεις και να τακτοποιήσει, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, τη συνέχεια του αγωνιστικού προγράμματος και την εν γένει δραστηριότητα από την 6η Ιουνίου 2020 και μετά.

Ζήτησα από τους Τεχνοκράτες Συνεργάτες της Ε.Φ.Ο.Α να προτείνουν την τεχνική μεθοδολογία, ώστε να είναι εφικτό να γίνει ο διάλογος ηλεκτρονικά και να ακουστούν όλες οι απόψεις, Ενώσεων, Σωματείων-Μελών, Σ.Π.Α.Ε., Διαιτητών, Γονέων, Αθλητών/τριών, Προσωπικού, Θεματικών Μέσων Επικοινωνίας και των Χορηγών μας, μέσα από την ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Α.

Το τεχνικό μέρος θα λυθεί τις επόμενες ημέρες και πολύ σύντομα  το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α. θα  λάβει την τελική απόφαση, ανακοινώνοντας τον τρόπο, τη διάρκεια και τη βάση της θεματολογίας του διαλόγου.

Ταυτόχρονα η Ε.Φ.Ο.Α. ασχολείται με το θέμα των άνεργων ανθρώπων της Οικογένειας μας, που προέκυψαν από τις δύσκολες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, ώστε να μην αποκλειστεί κανείς νόμιμα εργαζόμενος από τα μέτρα στήριξης.

Τέλος,, μετά και από παρότρυνση του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη σας καλώ να δημιουργήσουμε Τράπεζα Αίματος για την Ε.Φ.Ο.Α. Ήδη τίθεται υπό διερεύνηση το νομικό σκέλος του θέματος, λαμβάνοντας υπόψη και τις τρέχουσες συνθήκες, που δυσκολεύουν το εγχείρημα.

Με Εκτίμηση»