Διεθνή Πρωταθλήματα LYTTOS BEACH ITF WORLD TENNIS TOURNAMENTS: 410 αθλητές/τριες από 54 χώρες, από τις 5 Ηπείρους στα 10 διεθνή Πρωταθλήματα στην Κρήτη.

Δεκεμβρίου 01, 2020 966

Για ένατο χρόνο, από 26.10.2020-29.11.2020, ολοκληρώθηκαν από την Ε.Φ.Ο.Α, με μεγάλη επιτυχία, τα 10 τελευταία Διεθνή βαθμολογούμενα  Πρωταθλήματα για το 2020, που μετρούν στη Παγκόσμια Κατάταξη, ATP ranking & WTA ranking, 5 Ανδρών και 5 Γυναικών στο Lyttos Beach στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Τα Πρωταθλήματα που διοργανώθηκαν το 2020 ήταν σύνολο 18 (ακυρώθηκαν άλλα 4 την Άνοιξη λόγω της πανδημίας). Τον επόμενο χρόνο προγραμματίζονται άλλα 25, εκ των οποίων η Ε.Φ.Ο.Α. συζητάει με την ITF, τα 2 να είναι 25.000$.

Οι συμμετοχές στα 10 τελευταία Πρωταθλήματα ήταν 410 μεμονωμένοι αθλητές και αθλήτριες, από 54 χώρες και από τις πέντε Ηπείρους, εκ των οποίων οι 28 ήταν Ελληνικές συμμετοχές. Τους αθλητές/τριες πλαισίωναν πάνω από 200 συνοδοί, προπονητές και  γυμναστές.

Ξεχώρισαν στους Άνδρες οι Πέτρος Τσιτσιπάς , Μιχάλης Περβολαράκης , Μάρκος Καλοβελώνης  και Αριστοτέλης Θάνος.

Στις Γυναίκες οι Μιχαέλα Λάκη , Δήμητρα Παύλου , Σαπφώ Σακελλαρίδη , Μάρθα Ματούλα, Αδαλόγλου Μαγδαληνή , και Ελένη Χριστοφή.

Ο Πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Α. Σπύρος Ζαννιάς έκανε την ακόλουθη δήλωση: « Σε μια δύσκολη παγκόσμια συγκυρία για τη δημόσια υγεία, η Ε.Φ.Ο.Α τηρώντας απαρέγκλιτα τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα και με βασική της προτεραιότητα την υγεία των συμμετεχόντων κατάφερε να υλοποιήσει και να ολοκληρώσει 10 διεθνείς διοργανώσεις στην Κρήτη. Εκ μέρους του Δ.Σ., της Εθνικής Επιτροπής Διοίκησης, των Ενώσεων και ολόκληρης της Οικογένειας του Ελληνικού Τένις θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες αθλητές/τριες, το ξενοδοχείο Lyttos Beach και ιδιαίτερα τον ιδιοκτήτη του-χορηγό μας επιχειρηματία Παντελή Σαπουνάκη, καθώς και όλους όσοι εργάστηκαν σε όλες τις Διεθνείς Διοργανώσεις και να τους εκφράσω θερμά συγχαρητήρια, για τις άψογες και ασφαλείς διοργανώσεις που υλοποίησαν, δεχόμενοι την ευαρέσκεια των υπερκείμενων Διεθνών Οργανισμών, της  Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης και των 5 Ηπειρωτικών Ομοσπονδιών».

Το γραφείο τύπου της Ε.Φ.Ο.Α.