Παρουσίαση προγράμματος τένις στα σχολεία

Δεκεμβρίου 22, 2016 1410

Στα πλαίσια της 6ης Επιμορφωτικής Διημερίδας Τένις Εξειδικευμένων Θεμάτων που οργανώθηκε από τη Ζ΄ Ένωση Φιλάθλων Σωματείων Αντισφαίρισης Κρήτης στις 17 & 18 Δεκεμβρίου 2016 στο Ζαρό Ηρακλείου ο Ομοσπονδιακός προπονητής – Τεχνικός Σύμβουλος της Ζ΄ ΕΦΣΑΚ κ. Νίκος Τζωρμπατζάκης έκανε παρουσίαση του προγράμματος της ΕΦΟΑ «Τένις στα σχολεία» όπως εφαρμόζεται στην Κρήτη από τη Ζ’ Ένωση. Ολόκληρη την παρουσίαση μπορείτε να την δείτε στο συνημμένο αρχείο.

Το πρόγραμμα αυτό φέρει τη αμέριστη στήριξη της Ζ’ Έ.Φ.Σ.Α.Κ. όπως τόνισε και ο Πρόεδρος της κ. Γιάννης Σπυριδάκης θέτοντάς το ως πρώτη της προτεραιότητα για τη διάδοση του τένις στις μικρές ηλικίες στην Κρήτη. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις καινοτομίες που εισήγαγε που είναι:

α) Επιμορφωτικά σεμινάρια με παρουσίαση αναλυτικών μαθημάτων στους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής των 4 Νομών της Κρήτης για την εισαγωγή του Τένις στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια.

β) Έντυπο βιβλιαράκι με πλάνα μαθημάτων για τους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής των σχολείων για να κάνουν μαθήματα τένις σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

γ) «Βαλίτσες του Τένις» οι οποίες κυκλοφορούν από σχολείο σε σχολείο στους 4 Νομούς της Κρήτης περιέχοντας όλο το απαραίτητο αθλητικό υλικό (ρακέτες, μπαλάκια, μίνι φιλέ κ.α.) για να γίνουν τα μαθήματα τένις.

δ) «Εβδομάδα τένις» στα σχολεία από τους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής οι οποίοι χρησιμοποιώντας όλα τα προαναφερθέντα εφόδια εισάγουν το τένις στα σχολεία τους για μία (1) εβδομάδα κάνοντας μαθήματα σε όλα τα τμήματά τους, δημιουργώντας ένα «τενιστικό περιβάλλον» στην αυλή και παράλληλα «ξυπνώντας» το ενδιαφέρον των παιδιών για το άθλημα.

Επιμορφώθηκαν συνολικά 298 Καθηγητές Φυσικής Αγωγής σε πέντε (5) επιμορφωτικά σεμινάρια που έγιναν το Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2016 στο Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Ιεράπετρα και Άγιο Νικόλαο με τη συνεργασία των Συμβούλων Φυσικής Αγωγής Κρήτης κ.κ. Ζαμπετάκη Λήδα, Κατσαγκόλη Αθανάσιο και Δασκαλάκη Στέλιο. Συνολικά 173 σχολεία δήλωσαν επιθυμία να λάβουν τη «Βαλίτσα του τένις» και να κάνουν την «Εβδομάδα του Τένις». Η Ζ’ Ένωση έχει ήδη προμηθεύσει πέντε (5) βαλίτσες για το πρόγραμμα και λόγω της αυξημένης ζήτησης από τα σχολεία γίνονται προσπάθειες να δημιουργηθούν επιπλέον οκτώ (8) με τη συνεργασία των Ομίλων Αντισφαίρισης Κρήτης ώστε να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση.

Ο στόχος αρχικά ήταν να εισαχθούν βιωματικά στο τένις 18.000 μαθητές-τριες των σχολείων της Κρήτης, όμως μετά την αυξημένη ζήτηση από τα σχολεία ο στόχος επανατοποθετήθηκε σε πάνω από 40.000 μαθητές-τριες μέχρι το τέλος του σχολικού έτους 2016-17.

Θα θέλαμε να ευχαριστούμε πολύ τα Σούπερ Μάρκετ Χαλκιαδάκη για την ευγενική χορηγία του προγράμματος στην Κρήτη, την εταιρεία WILSON για την ενδυμασία καθώς και την εταιρία αθλητικών ειδών ZSIG για την γενναιόδωρη προσφορά τους στην προμήθεια των «Βαλιτσών του Τένις».

Ελπίζουμε αυτό το φιλόδοξο αλλά και συνάμα στέρεα δομημένο πρόγραμμα να υποστηριχθεί από όλους τους φορείς του τένις και του αθλητισμού της Κρήτης τόσο στην οργάνωση όσο και στην εφαρμογή του και να αποτελέσει τον καλύτερο πρεσβευτή του αθλήματος στις μικρές ηλικίες στο νησί μας.