Αποτελέσματα 8ης Ενωσιακής Γιορτής 10 ΜΕ ΤΟΝΟ

Ιουνίου 14, 2017 1398

Για 8η συνεχόμενη χρονιά η γιορτή της Ζ’ Ένωσης Φιλάθλων Σωματείων Αντισφαίρισης Κρήτης «10 ΜΕ ΤΟΝΟ» για ηλικίες κάτω των 10 ετών (πράσινου, πορτοκαλί και κόκκινου γηπέδου) που συνδιοργανώθηκε με τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ και το "ΗΡΑΚΛΕΙΟ" Ο.Α.Α. πήρε ΆΡΙΣΤΑ.

Το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 μαζεύτηκαν συνολικά 160 μικροί τενίστες και τενίστριες από όλη την Κρήτη στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του «Ηράκλειο» όπου αγωνίστηκαν, έπαιξαν και διασκέδασαν σύμφωνα με τα πρότυπα του προγράμματος «Tennis 10’s» της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τένις (ITF). Σημασία είχε η απόδοση και όχι το αποτέλεσμα.

Το πρόγραμμα «Tennis 10’s» έχει αγκαλιαστεί από όλους του ομίλους και τους προπονητές της Κρήτης τα τελευταία 8 χρόνια κάτι που έχει οδηγήσει στην άνθιση του αθλήματος σε αυτές τις ηλικίες. Αυτό αντανακλάται και στις πολλές συμμετοχές ανά κατηγορία που έχουν ως εξής: 14 αγόρια και 11 κορίτσια στο πράσινο, 36 αγόρια και 39 κορίτσια στο πορτοκαλί και 33 αγόρια και 26 κορίτσια στο κόκκινο γήπεδο. Η όλη διοργάνωση έχει ως στόχο τη μείωση του «Φόβου» των παιδιών για συμμετοχή σε αγώνες και την αύξηση της αίσθησης του «Δικαίου» για τη συμμετοχή τους. Για αυτούς τους λόγους στην κατηγορία κόκκινου γηπέδου έγιναν ομαδικοί αγώνες για να μοιράζονται τα παιδιά τη χαρά της νίκης και να μην επωμείζονται μόνα τους την απογοήτευση της ήττας. Στις δύο μεγαλύτερες κατηγορίες έγιναν αγώνες με τέσσερα ταμπλό με την ονομασία των Grand Slams του τένις (Roland-Garros, Wimbledon, US Open, Australian Open) στα οποία έπαιζαν τα παιδιά τουλάχιστον 3 αγώνες ανεξαρτήτως νίκης ή ήττας. Εδώ δόθηκε έμφαση στην απόκτηση εμπειριών και την προσωπική βελτίωση σε τεχνικό, τακτικό και ψυχολογικό επίπεδο.

Η συμμετοχή από όλες τις γωνιές της Κρήτης αποτελεί απόδειξη της ποιοτικής εργασίας της Ζ’ Ένωσης σε αυτές τις ηλικίες τόσο στην επιμόρφωση των προπονητών όσο και στην οργάνωση των κατηγοριών με αγωνιστικό σχεδιασμό και προγραμματισμό από την αρχή κάθε χρονιάς τους οποίους μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της.

Η εορταστική εκδήλωση που σηματοδοτεί το κλείσιμο μίας αγωνιστικής σεζόν ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου με την κατηγορία κόκκινου γηπέδου. Αμέσως μετά έγιναν παιχνίδια και απονομή μεταλλίων και διπλωμάτων σε όλα τα παιδιά. Έπειτα ξεκίνησαν οι κατηγορίες αγοριών & κοριτσιών του πράσινου γηπέδου καθώς και των αγοριών στο πορτοκαλί γήπεδο που ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα. Την Κυριακή το πρωί συνεχίστηκε η γιορτή με την διεξαγωγή των τελικών του πράσινου γηπέδου και ολοκληρώθηκε το απόγευμα με το τέλος της κατηγορίας κοριτσιών πορτοκαλί γηπέδου. Όλα τα παιδιά πήραν τα ίδια βραβεία χωρίς να ξεχωρίζουν οι νικητές καθώς το πρόγραμμα επιβραβεύει την προσπάθεια, τη συμμετοχή και την προσωπική βελτίωση του κάθε παιδιού.

Το Δ.Σ. της Ζ΄ Ένωσης θα ήθελε να ευχαριστήσει τους συνδιοργανωτές ΔΟΠΑΦΜΑΗ για την χορηγία του, το Δ.Σ. του "ΗΡΑΚΛΕΙΟ" Ο.Α.Α. για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων και οργάνωση της γιορτής καθώς επίσης όλους τους γονείς που συνόδευσαν και τους προπονητές που βοήθησαν με κάθε τρόπο στην άρτια διεξαγωγή της γιορτής. Θα ήθελε επίσης να συγχαρεί τον αθλητή του «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Νικολιδάκη Ιωάννη για την κατάκτηση της 1ης Θέσης στους Πανελλήνιους Αγώνες Πράσινου Γηπέδου. Για το ίδιο Πρωτάθλημα την 8η θέση στην κατηγορία των κοριτσιών πήρε η αθλήτρια του ΟΑ ΣΟΥΔΑΣ Πρωιμάκη Μυρτώ της οποίας επίσης αξίζουν συγχαρητήρια.  Αυτές οι επιτυχίες αντανακλούν στην ποιοτική ανάπτυξη του τένις από την Ζ’ Ένωση στις ηλικίες κάτω των 10 ετών. Είμαστε σίγουροι ότι θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες στο μέλλον από τα παιδιά της Κρήτης.

Ακολουθούν οι συμμετοχές και τα αποτελέσματα ανά κατηγορία καθώς επίσης και φωτογραφίες.