Δελτίο τύπου ολοκλήρωσης 9ης γιορτής 10 ΜΕ ΤΟΝΟ

Ιουνίου 06, 2018 1218

Ο θεσμός της Παγκρήτιας Γιορτής Τένις «10 ΜΕ ΤΟΝΟ» για ηλικίες κάτω των 10 ετών (πράσινου, πορτοκαλί και κόκκινου γηπέδου) πήρε ΆΡΙΣΤΑ για 9η συνεχόμενη χρονιά. Η γιορτή της Ζ’ Ένωσης Φιλάθλων Σωματείων Αντισφαίρισης Κρήτης συνδιοργανώθηκε με τον Δήμο Ηρακλείου - ΔΟΠΑΦΜΑΗ και το "ΗΡΑΚΛΕΙΟ" Ο.Α.Α. το Σάββατοκύριακο 2-3 Ιουνίου. Συμμετείχαν συνολικά 144 μικροί τενίστες και τενίστριες από όλη την Κρήτη οι οποίοιες αγωνίστηκαν, έπαιξαν και διασκέδασαν σύμφωνα με τα πρότυπα του προγράμματος «Tennis 10’s» της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τένις (ITF). Σημασία είχε η διασκέδαση και η προσωπική βελτίωση και όχι το αποτέλεσμα.

Το πρόγραμμα «Tennis 10’s» έχει αγκαλιαστεί από όλους του ομίλους και τους προπονητές της Κρήτης τα τελευταία 9 χρόνια κάτι που έχει οδηγήσει στην άνθιση του αθλήματος σε αυτές τις ηλικίες. Αυτό αντανακλάται και στις πολλές συμμετοχές ανά κατηγορία που έχουν ως εξής: 30 αγόρια και 23 κορίτσια στο πράσινο, 28 αγόρια και 24 κορίτσια στο πορτοκαλί και 24 αγόρια και 15 κορίτσια στο κόκκινο γήπεδο. Η όλη διοργάνωση είχε ως στόχο τη απόκτηση εμπειριών συμμετοχής σε αγώνες και την αύξηση της αυτοεκτίμησης των παιδιών. Για αυτούς τους λόγους στην κατηγορία κόκκινου γηπέδου έγιναν ομαδικοί αγώνες για να μοιράζονται τα παιδιά τη χαρά της νίκης και την απογοήτευση της ήττας. Στις δύο μεγαλύτερες κατηγορίες έγιναν αγώνες με τέσσερα ταμπλό με την ονομασία των Grand Slams του τένις (Roland-Garros, Wimbledon, US Open, Australian Open) στα οποία έπαιζαν τα παιδιά τουλάχιστον 3 αγώνες ανεξαρτήτως νίκης ή ήττας. Εδώ δόθηκε έμφαση στην απόκτηση εμπειριών και την προσωπική βελτίωση σε τεχνικό, τακτικό και ψυχολογικό επίπεδο.

Η εορταστική εκδήλωση ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου με την κατηγορία πράσινου γηπέδου αγοριών. Έπειτα διεξήχθησαν οι αγώνες κόκκινου γηπέδου και αμέσως μετά έγιναν παιχνίδια και απονομή μεταλλίων και διπλωμάτων σε όλα τα παιδιά. Έπειτα ξεκίνησαν οι κατηγορίες αγοριών & κοριτσιών στο πορτοκαλί γήπεδο που ολοκληρώθηκαν νωρίς το απόγευμα. Την Κυριακή το πρωί ολοκληρώθηκε αγωνιστικά η γιορτή με την διεξαγωγή της τελικής οκτάδας του πράσινου γηπέδου. Όλα τα παιδιά πήραν τα ίδια διπλώματα χωρίς να ξεχωρίζουν οι νικητές καθώς το πρόγραμμα επιβραβεύει την προσπάθεια, τη συμμετοχή και την προσωπική βελτίωση του κάθε παιδιού.

Το Δ.Σ. της Ζ΄ Ένωσης θα ήθελε να ευχαριστήσει τους συνδιοργανωτές ΔΟΠΑΦΜΑΗ για την χορηγία του, το Δ.Σ. του "ΗΡΑΚΛΕΙΟ" Ο.Α.Α. για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων και οργάνωση της γιορτής καθώς επίσης όλους τους γονείς που συνόδευσαν και τους προπονητές που βοήθησαν με κάθε τρόπο στην άρτια διεξαγωγή της γιορτής. Θα ήθελε επίσης να συγχαρεί την αθλήτρια του Ο.Α. Σούδας Πρωϊμάκη Μυρτώ για την κατάκτηση της 2ης Θέσης στους Πανελλήνιους Αγώνες πράσινου γηπέδου. Για το ίδιο Πρωτάθλημα στην τελική φάση των 32 έφτασαν 6 παιδιά μας (3 αγόρια & 3 κορίτσια) ενώ στην τελική φάση των 64άρων άλλα 7 παιδιά μας (3 αγόρια και 4 κορίτσια). Συνολικά εκπροσώπησαν την Κρήτη 26 παιδιά (13 αγόρια & 13 κορίτσια) που ήταν από τις πολύπληθέστερες συμμετοχές. Αυτές οι επιτυχίες καθώς και το πλήθος των συμμετοχών στο υψηλότερο αγωνιστικό επίπεδο στις ηλικίες κάτω των 10 ετών αντανακλούν την ποιοτική και ποσοτική ανάπτυξη του τένις στην Κρήτη και μας γεμίζουν αισιοδοξία για το μέλλον του.

Ακολουθούν τα ταμπλό με τα αποτελέσματα ανά κατηγορία και φωτογραφίες από την γιορτή