Ολοκλήρωση προγράμματος τένις στα σχολεία για το σχολικό έτος 2017-2018

Ιουνίου 28, 2018 1355

Τη φετινή σχολική χρονιά υλοποιήθηκε για δεύτερη φορά στην Κρήτη το πρόγραμμα «Τένις στα Σχολεία» της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (ΕΦΟΑ) με την αμέριστη στήριξη της Ζ’ Ένωσης Σωματείων Αντισφαίρισης Κρήτης (Ζ’ ΕΦΣΑΚ). Συνολικά 33.337 μαθητές-τριες όλων των τάξεων Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων από 168 σχολεία και των 4 νομών είχαν μία πρώτη επαφή με το άθλημα που κατά γενική ομολογία τους άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Η επιτυχία του προγράμματος ήταν τόσο ποιοτική όσο και ποσοτική καθώς οι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής που επιμορφώθηκαν για να εισάγουν το τένις στα σχολεία το αξιολόγησαν ως πολύ επιτυχημένο τόσο στην οργάνωση όσο και στην ανταπόκριση και τον ενθουσιασμό των μαθητών-τριών που το βίωσαν.

Κατά την 1η φάση του προγράμματος έγιναν 2 επιμορφωτικά σεμινάρια, 1 σειρά δειγματικών διδασκαλιών και 1 παρουσίαση του προγράμματος σε συνεργασία με τους σχολικούς συμβούλους Φυσικής Αγωγής των Νομών της Κρήτης στα οποία επιμορφώθηκαν συνολικά 202 Καθηγητές Φυσικής Αγωγής. Κατά τη 2η φάση 13 «Βαλίτσες του Τένις» με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό (ρακέτες, μπαλάκια, φιλέ κ.α.) μαζί με ένα «Εγχειρίδιο του Τένις» που περιείχε αναλυτικά μαθήματα για όλες τις τάξεις κυκλοφορούσαν στα σχολεία στα οποία γινόταν μία «Εβδομάδα του Τένις». Επίσης ορισμένα σχολεία είχαν την ευκαιρία να δεχτούν ημερήσια επίσκεψη από τον Ομοσπονδιακό προπονητή και να μυήσει τα παιδιά στο άθλημα.

Η Ζ’ Ένωση θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Ομοσπονδιακό Προπονητή κ.Νίκο Τζωρμπατζάκη που είχε την ευθύνη σχεδιασμού, συντονισμού και υλοποίησης του προγράμματος, τον Γραμματέα της κ.Σταύρο Νικηφοράκη που βοήθησε σημαντικά στα σεμινάρια και τις επισκέψεις. Επίσης τους Συμβούλους Φυσικής Αγωγής κ.κ.Λήδα Ζαμπετάκη, Στέλιο Δασκαλάκη και Σάκη Κατσαγκόλη καθώς και όλους τους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να έχει την ανάλογη επιτυχία. Καθώς επίσης και τα αθλητικά σωματεία Ηράκλειο Ο.Α.Α., Ο.Α. Χανίων, Ο.Α. Ρεθύμνου, Α.Ο. Λατώ Αγίου Νικολάου, Α.Ο. Κυδωνίας, Ο.Α. Σούδας, Α.Α. Χανίων, Γ.Σ. Γουρνών και Ο.Α. Χερσονήσου που πρόσφεραν αθλητικό υλικό.

Κατά γενική ομολογία το πρόγραμμα ήταν απόλυτα επιτυχημένο καθώς αγκαλιάστηκε από τους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής οι οποίοι το υλοποίησαν με συνέπεια στα σχολεία τους εμπνέοντας ενθουσιασμό για το τένις στους μαθητές τους. Επίσης στηρίχθηκε από όλους τους φορείς του τένις της Κρήτης αποτελώντας τον καλύτερο πρεσβευτή του αθλήματος στις μικρές ηλικίες. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη σχολική χρονιά.

Ακολουθεί η αναλυτική έκθεση του προγράμματος