Σπύρος Ζαννιάς: «Νέο αίμα στο Τένις με τους 14χρονους Αθλητές/τριες-Μπροστά η Λάκη Μιχαέλα και στο ITF U18 της Ρόδου»

Οκτωβρίου 08, 2018 1206

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες το Διεθνές Πρωτάθλημα κάτω των 18 ετών στη Ρόδο. Διοργανώθηκαν δύο Πρωταθλήματα (1 αγοριών και 1 κοριτσιών) από 29/9/2018, με τη συμμετοχή 19 χωρών από τρεις Ηπείρους.

Στα Πρωταθλήματα συμμετείχαν 90 αθλητές/τριες και 80 συνοδοί, προπονητές, γονείς κ.λ.π.

Τα Πρωταθλήματα διοργανώθηκαν, μετά από την επιμονή του Υφυπουργού Γιώργου Βασιλειάδη και του Προέδρου της Ε.Φ.Ο.Α. Σπύρου Ζαννιά προς την Διεθνή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης, η οποία αγκάλιασε τη Ρόδο, αναγνωρίζοντας στο χαρισματικό νησί μας την προσφορά του στην Διεθνή Κοινότητα.

Η Ε.Φ.Ο.Α., η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και η Διεθνής Ομοσπονδία Αντισφαίρισης επιδότησαν τρεις 14χρονες αθλήτριες, με πλήρη κάλυψη των εξόδων τους, για να συμμετάσχουν στο Διεθνές Πρωταθλημα της Ρόδου. Οι αθλήτριες είναι Λάκη Μιχαέλα, Πήττα Αθηνά και Παύλου Δήμητρα.

Η 13χρονη Μιχαέλα Λάκη κέρδισε τις 18χρονες συμμετέχουσες κατακτώντας την πρώτη θέση στα κορίτσια. Επίσης την πρώτη θέση στα διπλά αγοριών κατέκτησαν οι Αλέξανδρος Ρουμπής και Ντάνιελ Τριανταφύλλου και στα διπλά κοριτσιών οι Μιχαέλα Λάκη και Αθηνά Πήττα.

Τη διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ Σαντορινιός Νεκτάριος-Αν. Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Χατζημάρκος Γεώργιος- Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Καρατζιάς Δημήτριος-Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Νικολής Νικόλαος-Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού, Διακογεωργίου Κάλλιστος-Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού , Γιανικουρής Αντώνης Αντιπρόεδρος Τ.Ε.Ε Δωδεκανήσου & Πρόεδρος ΑΧΕΠΑΝΣ Ρόδου, Μπαργιανάκης Μιχαήλ & Τσοπανάκης Δημήτριος- Περιφερειακοί Σύμβουλοι.

Αμέριστη ήταν η συμπαράσταση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ροδίων στην άριστη διοργάνωση του Πρωταθλήματος. Ο Περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος Γεώργιος ανακοίνωσε την ανακατασκευή των γηπέδων του Ρ.Ο.Α. στη περιοχή «ΈΛΛΗ» με ποσό 60.000€ και εκ μέρους του Δημάρχου κ. Χατζηδιάκου Φώτη, ο Αντιδήμαρχος κ. Καρατζιάς Δημήτριος ανακοίνωσε την επέκταση των εγκαταστάσεων του Ρ.Ο.Α. στο Κορακόνερο με ποσό 60.000€.

Ο Αν. Υπουργός, Ο Περιφερειάρχης και ο Αντιδήμαρχος έκαναν σύντομο χαιρετισμό ευχαριστώντας την Ε.Φ.Ο.Α. και τον Ρ.Ο.Α., για την ανάθεση του Πρωταθλήματος στο νησί.

Ο Πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Α. κ. Σπύρος Ζαννιάς, εκ μέρους του Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α. και ολόκληρης της Οικογένειας του Ελληνικού Τένις ευχαρίστησε τον Αν. Υπουργό κ. Νεκτάριο Σαντορινιό για την στήριξη του αναπτυξιακού προγράμματος της Ε.Φ.Ο.Α. στο Αιγαίο και τους, Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο και Δήμαρχο Ροδίων κ. Φώτη Χατζηδιάκο, για την στήριξή τους στον Ρ.Ο.Α.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ροδίων και ο Ροδιακός Όμιλος Αντισφαίρισης τίμησαν στο πρόσωπο του Προέδρου της Ε.Φ.Ο.Α. κ. Σπύρου Ζαννιά την Ε.Φ.Ο.Α., για την προσφορά τους στον Ελληνικό Αθλητισμό.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στον ακούραστο εθελοντή Διευθυντή των Πρωταθλημάτων και Πρόεδρο του Ροδιακού Ομίλου Αντισφαίρισης Μιχάλη Πανάγο, στο Δ.Σ. του Ρ.Ο.Α., στην επιδιαιτήτρια Τερέζα Ταμπόση καθώς και στους εθελοντές του Ρ.Ο.Α. που συνέδραμαν στην άριστη διοργάνωση.

Από το γραφείο τύπου της Ε.Φ.Ο.Α.

8/10/2018