Δελτίο τύπου 10ης Γιορτής Τένις "10 ΜΕ ΤΟΝΟ"

Ιουνίου 06, 2019 1643

Ο θεσμός της Παγκρήτιας Γιορτής Τένις «10 ΜΕ ΤΟΝΟ» για ηλικίες κάτω των 10 ετών (πράσινου, πορτοκαλί και κόκκινου γηπέδου) συνεχίστηκε και φέτος με επιτυχία για 10η συνεχόμενη χρονιά. Η γιορτή της Ζ’ Ένωσης Φιλάθλων Σωματείων Αντισφαίρισης Κρήτης συνδιοργανώθηκε με τον Δήμο Ηρακλείου – ΔΟΠΑΦΜΑΗ, το "ΗΡΑΚΛΕΙΟ" Ο.Α.Α. και το ACE Tennis Academy το Σάββατο 1 Ιουνίου. Ο συμμετοχές έφτασαν τις 134 από όλη την Κρήτη οι οποίοι-ες αγωνίστηκαν, έπαιξαν και διασκέδασαν σύμφωνα με τα πρότυπα του προγράμματος «Tennis 10’s» της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τένις (ITF). Σημασία είχε η διασκέδαση και η προσωπική βελτίωση και όχι το αποτέλεσμα.

Το πρόγραμμα «Tennis 10’s» έχει αγκαλιαστεί από όλους του ομίλους και τους προπονητές της Κρήτης τα τελευταία 10 χρόνια κάτι που έχει οδηγήσει στην άνθιση του αθλήματος σε αυτές τις ηλικίες. Αυτό αντανακλάται και στις πολλές συμμετοχές ανά κατηγορία: 22 αγόρια και 14 κορίτσια στο πράσινο, 35 αγόρια και 21 κορίτσια στο πορτοκαλί και 16 αγόρια και 26 κορίτσια στο κόκκινο γήπεδο.

Η όλη διοργάνωση είχε ως στόχο τη απόκτηση εμπειριών συμμετοχής σε αγώνες και την αύξηση της αυτοεκτίμησης των παιδιών. Για αυτούς τους λόγους στην κατηγορία κόκκινου γηπέδου έγιναν ομαδικοί αγώνες για να μοιράζονται τα παιδιά τη χαρά της νίκης και την απογοήτευση της ήττας. Στις δύο μεγαλύτερες κατηγορίες πορτοκαλί και πράσινο έγιναν αγώνες με τέσσερα ταμπλό με την ονομασία των Grand Slams του τένις (Roland-Garros, Wimbledon, US Open, Australian Open) στα οποία έπαιζαν τα παιδιά τουλάχιστον 3 αγώνες ανεξαρτήτως νίκης ή ήττας. Εδώ δόθηκε έμφαση στην απόκτηση εμπειριών και την προσωπική βελτίωση σε τεχνικό, τακτικό και ψυχολογικό επίπεδο.

Η εορταστική εκδήλωση ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου με την κατηγορία πράσινου γηπέδου στα 7 γήπεδα του ACE και πορτοκαλί γηπέδου στα 8 γήπεδα του «Ηράκλειο» που ολοκληρώθηκαν νωρίς το απόγευμα. Το μεσημέρι στο ACE έγιναν διαγωνισμοί ευστοχίας στο forehand και στο service και απονεμήθηκαν βραβεία στους  νικητές. Τέλος, το απόγευμα διεξήχθησαν οι αγώνες κόκκινου γηπέδου στο «Ηράκλειο» και αμέσως μετά έγιναν παιχνίδια και απονομή μεταλλίων και διπλωμάτων σε όλα τα παιδιά χωρίς να ξεχωρίζουν οι νικητές καθώς το πρόγραμμα επιβραβεύει την προσπάθεια, τη συμμετοχή και την προσωπική βελτίωση του κάθε παιδιού.

Το Δ.Σ. της Ζ΄ Ένωσης θα ήθελε να ευχαριστήσει τους συνδιοργανωτές ΔΟΠΑΦΜΑΗ για την χορηγία του, το "ΗΡΑΚΛΕΙΟ" Ο.Α.Α. και το ACE Tennis Academy για την οργάνωση και υλοποίηση της γιορτής καθώς επίσης όλους τους γονείς που συνόδευσαν και τους προπονητές που βοήθησαν με κάθε τρόπο στην άρτια διεξαγωγή της γιορτής. Θα ήθελε επίσης να συγχαρεί τον αθλητή του "ΗΡΑΚΛΕΙΟ" Ο.Α.Α. Ζαβουριανό Αθανάσιο για την κατάκτηση της 2ης θέσης καθώς και την αθλήτρια του Ο.Α. Σούδας Καστρινάκη Γεωγία για την κατάκτηση της 4ης θέσης στους Πανελλήνιους Αγώνες πράσινου γηπέδου. Για το ίδιο Πρωτάθλημα συνολικά εκπροσώπησαν την Κρήτη 18 παιδιά (10 αγόρια & 8 κορίτσια) και στην τελική φάση προκρίθηκαν 12 παιδιά (7 αγόρια & 5 κορίτσια) κάνοντας την Ένωση μας μία με τις περισσότερες συμμετοχές. Επίσης, για το Πανελλαδικό Πρωτάθλημα Νότου η αθλήτρια και ο αθλητής του "ΗΡΑΚΛΕΙΟ" Ο.Α.Α. Ζαχαράκη Μαρία και Ζαβουριανός Αθανάσιος κατέκτησαν τη 2η θέση. Αυτές οι επιτυχίες καθώς και το πλήθος των συμμετοχών στο υψηλότερο αγωνιστικό επίπεδο στις ηλικίες κάτω των 10 ετών επιβεβαιώνουν την ποιοτική και ποσοτική ανάπτυξη του τένις στην Κρήτη και μας γεμίζουν αισιοδοξία για το μέλλον.

Ακολουθούν τα ταμπλό με τα αποτελέσματα ανά κατηγορία και φωτογραφίες από τους αγώνες.